В'ялена риба
- Не можна додати "В'ялена камбала" до кошика, оскільки товар відсутній в наявності.
Відображаються усі з 25 результатів
В’ялена риба – закуска тільки для пива. Згодні з цим твердженням чи ні? Ось ми не згодні. І зараз будемо намагатися зруйнувати цей стереотип.
Звичайно, в’ялена риба є чудовою пивною закускою. Ну і вже точно вона краще підходить до пива, ніж сухарики або чіпси. Однією з причин є сама структура в’яленого м’яса – воно тягуче і щільненьке. Багато гурманів люблять в’ялену рибу саме за її щільну структуру. А сама процедура чищення риби є чимось на зразок святкової церемонії. І ця церемонія завжди передує приємним посиденькам з друзями.
Але ми б не хотіли, щоб вживання такої прекрасної закуски обмежувалося тільки пивними вечірками. Тому нас радує, що останнім часом в’ялена риба почала відвойовувати своє законне право існувати як самостійне блюдо і снек.
В’ялити рибу почали століття назад
В’ялення є одним з найпопулярніших, а також давніх способів консервування риби. Таким чином наші пращури запасалися рибними продуктами замість того, щоб викидати зайвий улов. І трохи пізніше почали додавати в’ялену рибу при приготуванні різних страв. Зауважимо, що в’ялена риба додає особливий і неповторний аромат і смак традиційних страв, роблячи їх ще смачнішими.
А потім з часом в’ялена риба перейшла до класу пивних закусок. І там і залишилася. А ось якщо звернутися до кухні світу, там знайдуться приклади існування в’яленої риби як самостійної страви.
В’ялена риба в кухнях світу
Наприклад, в азіатській кухні широко використовується стружка тунця. Її можна використовувати для приготування супів, які набувають зовсім нового смаку. Також цю стружку додають до щойно звареного рису або до ролів.
А в средземноморской кухні є такий цікавий продукт як боттарга. Це просолена сушена ікра кефалі або тунця. У деяких країнах боттаргу залишають дозрівати на період до півроку. Тим, хто пробує цей делікатес вперше, радять вжити його в чистому вигляді – просто з шматочком хліба і краплею оливкової олії. А взагалі боттаргу часто додають в салати або перемішують з пастою. Варто зазначити, що цей продукт ніколи не піддають тепловій обробці, так як він відразу розвалиться на шматочки.
-
Немає в наявності 180 грн. -
В’ялена Астраханська вобла
480 грн. -
Немає в наявності В’ялена камбала
420 грн. -
В’ялена камбала Далекосхідна ікряна
960 грн. -
Немає в наявності В’ялена корюшка далекосхідна
1000 грн. -
Немає в наявності В’ялена корюшка ікряна
1296 грн. -
Немає в наявності В’ялена пелядь
522 грн. -
В’ялена плітка
220 грн. -
Немає в наявності В’ялена плітка ікряна
330 грн. -
Немає в наявності В’ялена ряпушка
570 грн. -
В’ялена тараня
282 грн. -
В’ялена чехоня
320 грн. -
В’ялена щука
340 грн. -
В’ялений бичок балтійський
384 грн. -
В’ялений бичок Кнут
480 грн. -
Розпродаж! Немає в наявності В’ялений лящ
105 грн. -
В’ялений лящ ікряний
220 грн. -
В’ялений окунь
230 грн. -
Немає в наявності В’ялений рибець
0 грн. -
Розпродаж! Немає в наявності В’ялений судак
140 грн. -
В’ялений судак потрошений
220 грн. -
Копчене філе сома
420 грн. -
Тріска сушена
350 грн. -
Немає в наявності Філе в’яленого ляща
300 грн. -
Немає в наявності Філе в’яленої тарані
500 грн.