В’ялена ікра – це безперечно, делікатес. Однак, в нашій країні цей делікатес ще не вийшов на більш високий рівень. На сьогоднішній день в’ялена ікра – це всього лише закуска до пива. Хоча цей продукт здатний на багато що. І в багатьох країнах світу в’ялена ікра займає перші місця рейтингу рибної продукції. У кухнях цих країн світу в’ялена ікра є не тільки закускою. А ще і важливим компонентом для приготування багатьох складних страв.

До речі, і називається цей продукт по-різному – в основному, назва визначається видом риби, з якої вона виготовлена. Наприклад, боттарга, суджико, карасумі, авготарахо.

Хоча і в нашій країні ця рибна закуска потихеньку завойовує все більше і більше шанувальників. Так, наприклад, ікра починає набувати популярності як продукт спортивного харчування. Справа в тому, що це корисний продукт без добавок і барвників, а також з низькою калорійністю. Тому ікра цілком може замінити курятину, яка має приблизно ті ж характеристики.

Також за останні роки багато споживачів почали переходити з яловичини і свинини на альтернативні джерела білка. Відмова від вживання м’яса відбувається з екологічних причин. А саме – через те, що тваринницькі ферми викидають більше парникових газів в атмосферу, ніж весь автомобільний і авіаційний транспорт світу. І також ферми витрачають величезні обсяги води на виробництво м’яса.

У таких реаліях риба і рибні продукти набувають все більшої популярності. У тому числі і в’ялена риба та ікра, які нарешті поступово виходять з тіні пивних напоїв.

І також не варто забувати про користь в’яленої ікри. Крім корисного і легкого білка, цей в’ялений делікатес містить безліч вітамінів і мінералів. Які незамінні для організму і з легкістю замінять вживання аптечних вітамінних препаратів і добавок.