Сиги є близькими родичами риб сімейства лососевих. Вони є одним з родів цієї рибної сім’ї. І відповідно, ці риби такі ж смачні, як і лососеві.
Сиги мешкають в північній півкулі в країнах Північної Америки, Північної Азії і Північної Європи.

Так як сиги входять в сімейство лососевих, то і особливості м’яса у них такі ж. Так, у сигів теж рожеве жирне м’ясо, багате безліччю вітамінів, мікро- і макроелементів. Тобто споживаючи м’ясо цих риб, в організм надходять такі найважливіші речовини як йод, бром, калій, фосфор, сірка, натрій, залізо, цинк, марганець, молібден. А також вітаміни групи В, вітаміни PP, A, D.

Завдяки всім цим корисним компонентам вживання м’ясо сигів допомагає підтримувати нормальне функціонування всього організму в цілому. І особливо – щитовидної залози, шлунково-кишкового тракту, головного мозку і зору. Також дуже важливо позитивний вплив на стан серця і судин.

Види сигових риб, які найчастіше на слуху, це омуль, пелядь, ряпушка і сиг.
А що цікавого ми знаємо про сигових риб? По-перше, вони дуже вимогливі до якості води, в якій проживають. Ідеальні умови для них – це водойми з чистою водою льодовикового походження.

Деякі види сигових відрізняються досить великими розмірами. Такі риби-гіганти найчастіше зустрічаються в Канаді і США. Вони легко можуть досягати ваги до 10 кг.