
В'ялена риба
Відображаються усі з 21 результату
В’ялена риба – закуска тільки для пива. Згодні з цим твердженням чи ні? Ось ми не згодні. І зараз будемо намагатися зруйнувати цей стереотип.
Звичайно, в’ялена риба є чудовою пивною закускою. Ну і вже точно вона краще підходить до пива, ніж сухарики або чіпси. Однією з причин є сама структура в’яленого м’яса – воно тягуче і щільненьке. Багато гурманів люблять в’ялену рибу саме за її щільну структуру. А сама процедура чищення риби є чимось на зразок святкової церемонії. І ця церемонія завжди передує приємним посиденькам з друзями.
Але ми б не хотіли, щоб вживання такої прекрасної закуски обмежувалося тільки пивними вечірками. Тому нас радує, що останнім часом в’ялена риба почала відвойовувати своє законне право існувати як самостійне блюдо і снек.
В’ялити рибу почали століття назад
В’ялення є одним з найпопулярніших, а також давніх способів консервування риби. Таким чином наші пращури запасалися рибними продуктами замість того, щоб викидати зайвий улов. І трохи пізніше почали додавати в’ялену рибу при приготуванні різних страв. Зауважимо, що в’ялена риба додає особливий і неповторний аромат і смак традиційних страв, роблячи їх ще смачнішими.
А потім з часом в’ялена риба перейшла до класу пивних закусок. І там і залишилася. А ось якщо звернутися до кухні світу, там знайдуться приклади існування в’яленої риби як самостійної страви.
В’ялена риба в кухнях світу
Наприклад, в азіатській кухні широко використовується стружка тунця. Її можна використовувати для приготування супів, які набувають зовсім нового смаку. Також цю стружку додають до щойно звареного рису або до ролів.
А в средземноморской кухні є такий цікавий продукт як боттарга. Це просолена сушена ікра кефалі або тунця. У деяких країнах боттаргу залишають дозрівати на період до півроку. Тим, хто пробує цей делікатес вперше, радять вжити його в чистому вигляді – просто з шматочком хліба і краплею оливкової олії. А взагалі боттаргу часто додають в салати або перемішують з пастою. Варто зазначити, що цей продукт ніколи не піддають тепловій обробці, так як він відразу розвалиться на шматочки.
-
Немає в наявності 470 грн. -
Немає в наявності В’ялена вобла Атирау
470 грн. -
Немає в наявності В’ялена кефаль
310 грн. -
Немає в наявності В’ялена корюшка далекосхідна
400 грн. -
Немає в наявності В’ялена пелядь
430 грн. -
Немає в наявності В’ялена плотва
420 грн. -
Немає в наявності В’ялена ряпушка
400 грн. -
Немає в наявності В’ялена стерлядь
620 грн. -
Немає в наявності В’ялена тарань
390 грн. -
Немає в наявності В’ялена щука
490 грн. -
Немає в наявності В’ялений Азовський бичок
380 грн. -
Немає в наявності В’ялений бичок Кнут
380 грн. -
Немає в наявності В’ялений бичок-зеленчак
310 грн. -
Немає в наявності В’ялений лящ
400 грн. -
Немає в наявності В’ялений окунь
370 грн. -
Немає в наявності В’ялений рибець
390 грн. -
Немає в наявності В’ялений сиг
400 грн. -
Немає в наявності В’ялений синець
390 грн. -
Немає в наявності В’ялений судак
450 грн. -
Немає в наявності В’ялений Чорноморський бичок
380 грн. -
Немає в наявності Вяленая чехонь
420 грн.